Speciaal voor u geselecteerd! Kwaliteit champagnes voor de scherpste prijzen
(0)

Dom Pérignon 1998 P2 Giftbox

Champagnehuis :
Levertijd:
€349,00 Incl. btw
  • Informatie
  • Specificaties
  • Reviews
  • Product Tags
De prachtige Dom Pérignon P2 is de tweede uitgifte van de vintage uit 1998 van het bekende champagnehuis. De champagne is het resultaat van een ontwikkeling die maar liefst zestien jaar heeft geduurd. Al het goede laat op zich wachten. De champagne is uitgebracht omdat men ervan overtuigd was dat de intense, levendige en precieze 'energie' van het hoogtepunt had bereikt en het moment juist was.
 
De Dom Pérignon P2 is een bijzonder geschenk. Een champagne die feesten en bijzondere gelegenheden nog meer glans geeft.

Proefnotities Dom Pérignon P2 1998

De kleur van de champagne is geel goud.
 
Wanneer de champagne een korte ademperiode heeft gehad krijgt hij een intens, vol en stralend bouquet met aroma's van kamperfoelie, oranjevruchten, geroosterde amandelen en een zweempje jodium.
 
De romige bite die karakteristiek is voor de vintage is scherp, maar aangenaam en de aroma's houden lang aan. De rokerige, bijtende en energieke afdronk is helemaal in balans.
 
Food pairing
 
Een gulden tip om deze heerlijke champagne mee te combineren: Tong en tarbot in een verfijnde roomsaus. Een andere zee gewaardeerde food pairing is de Dom Pérignon P2 1998 in combinatie met  boerenkip met morille.
 
Dom Pérignon P2 serveren
Serveer de Dom Pérignon bij op een temperatuur van 10-12 °C.
 
Dom Pérignon P2 bewaren
Wij adviseren om de champagne bij voorkeur te bewaren bij een temperatuur van 11-15 °C op een licht vochtige, donkere plaats zonder sterke geuren. Wanneer de champagne zorgvuldig wordt bewaard, kan deze ook na jaren nog genuttigd worden. 

Dom Pérignon: Vintage champagnes

Wanneer je een Dom Pérignon bestelt is dit altijd een vintage. Dat wil zeggen een champagne met de beste druiven uit één enkel oogstjaar. Hierdoor levert ieder seizoen een unieke champagne met een eigen karakter op. Maar Dom Pérignon brengt haar vintages alleen op de markt wanneer het huis ervan overtuigd is dat de kwaliteit van de druiven en daarmee de smaak van de champagne voldoen aan het ideaal. 
 
Over het champagnehuis Dom Pérignon
 
Dom Pierre Pérignon werd in 1668 aangesteld als keldermeester in de abdij van Hautvillers. Hij werkte hier bijna een halve eeuw: 47 jaar. In die tijd droeg hij zijn leven op aan het verbeteren van de kwaliteit van de champagnes. Dit deed hij door de introductie van nieuwe wijnbouwtechnieken. Hij experimenteerde met het mengen van diverse cru's en druivenrassen om de beste wijnen te maken. Maar ook verfijnde hij perstechnieken om witte wijn te verkrijgen uit blauwe druiven. De innovaties die hij doorvoerde werden de basisbeginselen van de “méthode champenoise”.
Inhoud: 75CL
Alcohol %: 12% Vol
Smaaktype: Brut
Flestype: Bouteille
Dom Pérignon 1998 P2 Giftbox heeft 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »