Dom Pérignon 2008 75CL

Dom Pérignon 2008 75CL bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending vanaf € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland

€159,00 €154,95
Dom Pérignon 2008 in giftbox 75cl

Dom Perignon 2008 in giftbox 75cl bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending vanaf € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland

€165,00
Dom Pérignon Rosé Vintage 2005 in Giftbox

Dom Pérignon Rosé 2005 in Giftbox 75CL bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending van € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland.

€279,00
Dom Pérignon 2009 Magnum in giftbox (150CL)

Dom Perigon 2009 Magnum in giftbox (150CL) bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending vanaf € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland

€429,00
Dom Pérignon 2002 P2

Dom Pérignon P2 2002 75CL bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending van € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland.

€355,00
Dom Pérignon 2002 P2 Giftbox

Dom Pérignon P2 2002 Giftbox 75CL bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending van € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland.

€389,00
Dom Pérignon Rose 2006 in giftbox 75CL

Dom Perignon Rose 2006 in giftbox 75CL bestellen? Snelle levering, scherpe prijzen en gratis verzending vanaf € 99,- bij de nr. 1 champagnewebshop van Nederland

€315,00

De kwaliteit van de voortreffelijke Dom Pérignon champagnes wordt over de hele wereld erkend. Niet voor niets krijgen deze champagnes lof van champagneliefhebbers. Dom Pérignon is zeer exclusief, de champagne is absoluut de moeite waard. Wil je een kwalitatief hoogstaande champagne drinken? Kies dan voor Dom Pérignon! 

Over het huis Dom Pérignon

De champagnes van Pierre Pérignon werden al gedronken in Versailles ten tijde van Louis de XIV. Het huis heeft jarenoude kennis die wordt gecombineerd met de continue zoektocht naar vernieuwing en het blijven door ontwikkelen van de eigen stijl.  Bij iedere oogst wordt de mysterieuze en harmonieuze wijze waarop de witte en rode druiven gemengd worden als het ware weer opnieuw uitgevonden. Het huis is begonnen met de missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Of dit daadwerkelijk is gelukt is natuurlijk naar ieders eigen mening te bepalen.

Het champagnehuis heeft sindsdien verschillende soorten champagnes uitgebracht, waaronder de Cuvée de prestige. Dit is de beste champagne binnen het champagnehuis. Voor alle champagnes geldt dat ze alleen in de allerbeste jaren geproduceerd worden met druiven van hetzelfde jaar.

De vintage wijnen

De vintage wijnen van Dom Pérignon worden in ‘sterke’ jaren gemaakt, dit wil zeggen dat alleen de beste druivenoogsten kunnen worden gebruikt. Dit is een proces van 7 maanden dat moet uitwijzen of er daadwerkelijk champagne gemaakt zal worden in dat jaar. De kwaliteit wordt altijd gewaarborgd en het ultieme doel is om de vintage champagnes te kunnen aanbieden. Hier gaan vele processen aan vooraf zoals het rijpen van de druiven, selecteren van de oogst en de persing.

Vooral de Dom Pérignon Vintage 2006 (verkrijgbaar bij ons) wordt met veel geduld en specialisme gemaakt. Er heerste een hittegolf waardoor de druivenoogst dreigde te mislukken. Door de ‘slome’ hittegolf is de oogst van het huis gered, al duurde het wel 4 weken voordat de oogst rond was. Vervolgens is het rijpingsproces ingegaan, wat ook erg traag van start ging. Rond 2015 verkreeg de wijn zijn volheid en werd de smaak tot compleetheid gebracht.

Samenwerkingen

Sinds begin 2017 is Dom Pérignon een samenwerking aangegaan met chef-kok Alain Ducasse. Het is de bedoeling een geweldige mondervaring te creëren met een menu dat perfect combineert met de Dom Pérignon P2 1998, te vinden in ons assortiment. Het menu laat de drie facetten van deze heerlijke champagne naar voren komen, te kennen: intensiteit, mineraliserend en precisie. Men kan eten in een prachtig Château, genaamd: Ducasse au Château de Versailles" en genieten van verschillende smaken en texturen.

Naast de samenwerking met chef-kok Alain Ducasse is Dom Pérignon ook een samenwerking aangegaan met Christoph Waltz, voor de lancering van de P2 Plénitude Deuxième. De campagne bevat een kort filmpje waarin men wordt uitgenodigd de intense smaaksensatie te proeven. Om de tweede P2 Plénitude te vieren is de samenwerking met Michael Riedel aangegaan. Hij maakte een uitzonderlijk creatief kunstwerk.

Binnen het assortiment van Club Champagne vind je de Dom Pérignon 2006 (Vintage en Magnum), Dom Pérignon Rosé 2004 en de Dom Pérignon 1998 P2.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »