De lekkerste champagne voor bij je hapjes

  • Geplaatst op
  • 0
De lekkerste champagne voor bij je hapjes

Bij een lekkere, goede champagne kunnen hapjes uiteraard niet ontbreken. Op feestjes komen vaak worstjes en blokjes kaas voorbij, ook heel lekker. Maar niet geschikt voor een goede champagne. Champagne verdient gewoon meer dan dat. Maar welke champagne is geschikt voor welke hapjes? In dit artikel behandelen wij de Pommery Brut Royal, de Veuve Clicquot Ponsardin Brut en Moët & Chandon Brut Rosé.

Pommery Brut Royal

Pommery Brut Royal is een fantastische champagne, samengesteld uit Pinot Noir, Pinot Meunier en chardonnay.  De smaak van deze champagne bestaat uit witfruit, citrus, witte bloemen in combinatie met kleine rode vruchten. De afdronk wordt gekenmerkt door frisheid. Vanwege de smaak en frisheid is deze champagne zeer geschikt als aperitief. Visgerechten zoals gerookte zalm en oesters, varkensvlees, wit vlees en kalfsvlees gaan hand in hand met de Pommery Brut Royal. Naast het aperitief is deze champagne ook geschikt voor na het eten.

 

Veuve Clicquot Ponsardin Brut

Veuve Clicquot Ponsardin Brut is een heerlijke champagne, van het zeer bekende en ervaren champagnehuis Veuve clicquot. De volle en vooral stevige smaak van deze champagne wordt door fijnproevers op prijs gesteld. In het begin wordt de champagne gekenmerkt door een fruitigheid. Wanneer de champagne ouder wordt in de fles ontstaan meer discrete aroma’s van vanille en brioche. Vanwege de smaken en aroma’s is deze champagne net als de Pommery zeer geschikt als aperitief.

 

Moët & Chandon Brut Rosé

Moët & Chandon Brut Rosé is zoals de naam het al zegt van het legendarische champagnehuis Moët & Chandon. De twee bovenstaande champagnes zijn zoals aangegeven zeer geschikt als aperitief. De Brut Rosé van Moët & Chandon is dit ook, maar ook voor mediterrane gerechten. Denk aan de klassieke paella. Dit authentieke gerecht uit Spanje is met al haar zeevruchten zeer geschikt voor een Rosé. Maar wat denk je van Griekse kofta met Tzatziki? Dit heerlijke zomerse gerecht is nóg lekkerder met een top kwaliteit rosé.


Heb jij zelf eens champagne met hapjes gecombineerd die hier niet bij staan? Misschien heb je negatieve ervaringen gehad die jij met onze lezers wil delen? Laat het weten in onderstaande reacties! Bekijk ook eens ons artikel waarin wij hapjes bij champagne belichten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »