Hapjes bij champagne: Wat is lekker?

Hapjes bij champagne: Wat is lekker?

Wat zijn lekker hapjes om te serveren bij champagne? Champagne wordt steeds populairder. Op feestjes, partijen en borrels nuttigt men steeds vaker een goede fles champagne. Maar ook voor thuis kies men steeds vaker een mooie fles champagne uit. De kenners weten het, champagne is ook goed te combineren met voedsel. Maar welke hapjes zijn lekker bij champagne? Wij hebben er een aantal voor je op rij gezet.

1. Een mix van rood fruit

Bessen bij champagne
 

Bessen en champagne zijn een klassieke combinatie. Een combinatie van zoete en zure bessen is een prachtige aanvulling op een glas champagne. De zuurgraad van champagne versterkt de natuurlijke smaak van aardbeien, zure en zoete kersen, veenbessen (cranberry), bosbessen en frambozen. Vergeet ook niet, deze vruchten zitten boordevol vitaminen en antioxidanten.

 

 

2. Turkse vijgen

Turkse vijgen
 

Deze mollige vijgen zijn sappig en kennen een goede mate van zoetheid om te combineren met een demi-sec champagne, zoals bijvoorbeelde de Moët & Chandon Nectar Je kunt ze serveren in combinatie met kaas, noten en ander gedroogd fruit. Ook verse vijgen zijn een absolute aanvulling op je glas champagne.

 

 

3. Cheddar kaas popcorn

cheddar popcorn
 
 

Het is echt waar, Cheddar kaas en zoute snacks als popcorn matchen goed met de verfrissende, lichte smaak van champagne. Het is een verleidelijke combinatie. Cheddar kaas popcorn combineert beiden.

 

 

4. Olijven mix

Olijven mix

 

Olijven zijn echt niet alleen voor Martini. De bittere en zoute smaak van (Griekse) olijven zijn een aanvulling op de zuurgraad die een champagne kent. Erg lekker!

 

 

5. Een mix van pittige nootjes

nootjes mix

 

Een zoete champagne haalt echt het scherpe randje van hete, spicy gerechten en snacks. Daarom is een hete nootjesmix ect een goede combinatie. Daarnaast worden dit soort notenmixen door veel mensen gewaardeerd.

 

 

6. Amandelen bedekt met zwarte chocolade

chocolade amandelen



Wanneer je een zoetere champagne drinkt dan kun je deze perfect combineren met deze lekkernij. De rijke smaak van zwarte chocolade in combinatie met de knapperige amandelen past erg goed bij een wat zoetere champagne. Kies wel voor een echt zwarte chocolade of een bitterzoete variant, deze sluiten goed aan op champagne omdat ze niet overdreven zoet zijn,

 

 

7. Espresso bonen bedekt met zwarte chocolade

chocolade espresso bonen
 

Speciaal voor de chocoladeliefhebbers nog een combinatie met zwarte chocolade.  Een heerlijk glas champagne aanvullen met de smaak van zwate chocolade en een kick van espresso. Champagne gecombineerd met goede, handgeplukte Arabische espressobonen is een ware smaakbeleving!

 

  

Reacties

  1. Nadiia Bevziuk Nadiia Bevziuk

    Ik vind het heerlijk in combinatie met pistachenoten. Ook een champagne of wijnkoeler op tafel is vereist. Ik heb altijd een wijnkoeler in mijn vriezer te liggen.

  2. Jasper Jasper

    Hi Krijn!

    Bedankt voor je reactie! Wat een goede tip! Bedankt voor het delen van jou ervaring :)

  3. Krijn Kooijman Krijn Kooijman

    Omdat, eenmaal ingeschonken, champagne snel opwarmt, is mijn advies de inschenk temperatuur behoorlijk lager te houden ( +/- 5 graden), dan over het algemeen wordt geadviseerd ( 8 à 10 graden). Lauwe champagne is verschrikkelijk (zonde).

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »