De champagnestreek bezoeken? Deze tips mag je niet missen

  • Geplaatst op
  • 2
De champagnestreek bezoeken?  Deze tips mag je niet missen

Champagne mag alleen champagne worden genoemd als het ook daadwerkelijk uit de champagnestreek komt. Deze streek bestaat uit 4 gebieden: de Ardennes, Marnes, Aube en Haut-Marne. De champagnestreek is te bezoeken en wij zetten een aantal tips op een rij die je hierbij niet mag missen.

In de champagnestreek liggen meerdere steden waaronder zowel kleine als grote. De champagnestreek is slechts vier uur rijden vanaf Utrecht dus de streek is zelfs in één dag te bezoeken. Het is wel aan te raden hier een weekend of midweek voor uit te trekken omdat er erg veel te zien en te doen is. De steden die in de champagnestreek liggen zijn Reims, Châlons-en-Champagne, Epernay, Troyes en Langres.

 

Steden

St Pierre et st PaulIn Troyes zijn een aantal historische gebouwen te bezoeken waaronder de kathedraal St-Pierre-et-St-Paul en het Museum voor Moderne Kunst. Verder is er ook een prachtig park waar doorheen gewandeld kan worden, zijn er beelden en kerken te bezoeken zijn en zelfs oude vakwerkhuizen.

 

kathedraal Chalons-en-ChampagneDe hoofdstad van de regio is Châlons-en-Champagne, waar je een prachtige boottocht op de Marne kan maken. Er zijn in deze stad veel kerken en kathedralen te bezoeken met een prachtig oud karakter, dat qua uiterlijk zeer goed bijgehouden is.

 

Reims ligt aan de oevers en bevat een aantal gebouwen die op de werelderfgoed lijst van Unesco staat. De stad is zeer compact en is dus met de voet te ontdekken. Neem vooral een kijkje bij de Romeinse overblijfselen en de Notre-Dame.

 

Langres ligt gelegen aan verschillende rivieren dus ook hier is het een uitstekende plek voor een boottocht. Er zijn heel veel prachtig onderhouden monumenten te bekijken die met een wandeling langs de stadswal aan te lopen zijn.

 

Avenue de ChampagneEpernay is het centrum van de streek en bevat alle druifsoorten die nodig zijn voor champagne. Er zijn in deze stad vele champagnehuizen te bezoeken en wij raden dan ook aan om dit te doen! Reserveer op tijd, want het kan zomaar volgeboekt zijn. Het oudste champagnehuis Moët en Chandon en Mercier zijn hier te bezoeken. De huizen nemen je tijdens de rondleiding mee door de wereld van champagne en laten de kelders zien waar een enorme opslag een flessen ligt.

Rijden door champagnestreek

 

Naast de verschillende steden is er veel natuurgebied te bezoeken. Wandelen, mountainbiken, zwemmen en surfen kan allemaal! Niks is te gek in het uitgestrekte gebied, genaamd: Lac de la Fôret d'Orient. Ook kun je ervoor kiezen een route door de champagnestreek te rijden en met tussenstops een bezoek brengen aan een champagnehuis of stad. Kortom er is veel te doen, te zien en te bezoeken. Dus ga snel een keertje langs in deze prachtige streek!

Reacties

  1. Geert Geert

    Leuk en interessant artikel. Ook wij zijn heuse champagne fans zowel van de regio als van de drank :). Wij brengen steevast een bezoek aan Champagne Roger-Constant Lemaire. Hier produceren ze op duurzame wijze 6 overheerlijke champagnes. Voor meer details www.champagne-lemaire.fr

  2. Martijn Martijn

    Leuk artikel!

    Naast alle grote huizen in Epernay zijn er tal van kleinere producenten die champagnes produceren die absoluut niet onder doen aan kwaliteit. Zo hebben wij onlangs Champagne Roger-Constant Lemaire ontdekt in Villers sous Ch^tillon, op 15 minuten rijden vanaf Epernay. Bij Lemaire maken ze sinds 5 generaties champagne. De ontvangst is zeer gastrvrij en ze zijn geopend op zaterdag en zondagochtend. Naast Frans spreken ze hier Engels en af en toe zelfs Nederlands als hun Nederlandse schoonzoon aanwezig is.

  3. Jan Willem Jan Willem

    Leuk artikel over Champagne!
    Hier een mooie tip als je een tour of proeverij direct online wilt boeken.
    Kleine en grote Champagnehuizen staan overzichtelijk (per regio) op de website;
    www.champagne-booking.com

  4. Jan Willem Jan Willem

    Leuke en informatieve blog. Champagne wil je ook proeven, bekijk deze website eens: www.champagne-booking.com . Hier kun je heel gemakkelijk een tour of proeverij boeken rechtstreeks bij t Champagnehuis.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »