Champagne cadeau doen? Welk formaat geef je?

  • Geplaatst op
  • 0
Champagne cadeau doen? Welk formaat geef je?

Champagne is een prachtige cadeau dat goed aansluit op bijna alle gelegenheden. Het is een mooi geschenk voor een kersvers bruidspaar, bij jubilea of voor andere bijzondere momenten. Met een exclusieve champagne kun je goed je waardering voor iemand laten blijken. Maar wanneer je een champagne cadeau doet, welk formaat geef je dan?

Vind hier tevens een overzicht van al onze: Champagne Cadeaus

De meest voorkomende formaten

Je kunt champagneflessen in een hoop formaten bestellen. We zullen je eerst wat meer vertellen over de formaten die ‘gebruikelijker’ zijn. Uiteindelijk kun je zelf het best beslissen welk formaat goed past bij de gelegenheid waarop jij een champagne cadeau gaat doen.

 

Piccolo / 20CL

Piccolo’s worden vaak gegeven wanneer geschenken voor meerdere mensen worden gekocht. Bijvoorbeeld als kerstgeschenk of wanneer een bedrijf medewerkers wil belonen voor goede bedrijfsresultaten.

Cadeautip: Moët Chandon Rosé 20CL

 

Demi / 38CL

Als je een duurdere champagne cadeau wilt doen die je normaal te prijzig zou vinden, dan kun je ervoor kiezen om een iets kleiner format dan normaal te geven. De demi is hiervoor een mooie oplossing. Ook dit formaat leveren wij tevens als gift voor grotere groepen.

Cadeautip: Veuve Clicuot Ponsardin Brut 37,5CL

 

Bouteille / 75CL

De ‘standaard’ fles bij champagne is net als bij normale wijn 0,75CL. Hierin is normaal gesproken de meeste keuze, hoewel de exclusieve champagnes vaak ook kleinere en grotere formaten produceren.

Cadeautip: Veuve Clicuot Ponsardin Rosé Design box

 

Magnum / 150CL

De magmumfles is voor een champagne de meest ideale fles. Een champagne kan in deze fles doorgaans zijn kwaliteit het langst behouden. Sommige mensen kopen om deze reden standaard magnumflessen.

Als je een magnumfles cadeau doet dan geef je een behoorlijke fles. Je weet zeker dat je cadeau op zal vallen.

Cadeautip: Moët & Chandon Magnum in houten kist

 

Bijzondere formaten

Champagneflessen zijn ook leverbaar in bijzondere formaten. Hierbij geldt logischerwijs hoe groter de fles, hoe duurder. Maar je betaalt bij grotere flessen niet alleen meer voor de hoeveelheid champagne, maar ook voor de fles zelf. Want, hoe groter de fles, hoe moeilijker verkrijgbaar. Ook speciale flessen kun je kopen bij Club Champagne.

 

De grotere champagneflessen die bestaan zijn:

• Jéroboam / 300CL

• Méthusalem / 600CL

• Salmanazar / 900CL

• Balthazar / 1200CL

• Nebukadnazar / 1500CL

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »